Problemy z pojęciem normatywności tekstu aktów prawnych - Wróblewski, Bartłomiej; Zajęcki, Maurycy (Ruch Prawniczy, Ekonomiczny i Socjologiczny, 2012)
Uwagi recenzyjne i polemiczne po lekturze pracy Małgorzaty Ewy Stefaniuk Preambuła aktu normatywnego w doktrynie oraz w procesie stanowienia i stosowania polskiego prawa w latach 1989-2007,Warszawa 2009