Witold Małachowski Społeczna gospodarka rynkowa współczesnych Niemiec, Oficyna Wydawnicza Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie, Warszawa 2011, SS. 250. - Deszczyński, Przemysław (Ruch Prawniczy, Ekonomiczny i Socjologiczny, 2012)
Witold Małachowski Społeczna gospodarka rynkowa współczesnych Niemiec, Oficyna Wydawnicza Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie, Warszawa 2011, SS. 250.