Sposoby konkurowania kancelarii prawnych z obszaru Wielkopolski - Gnusowski, Marek (Ruch Prawniczy, Ekonomiczny i Socjologiczny, 2015)
Wobec intensywnych zmian ilościowych po stronie podażowej zachodzących na polskim rynku usług prawnych, kancelarie prawne są coraz częściej zmuszone do konkurowania o klientów. W artykule przedstawiona została istota konkurencyjności kancelarii prawnych, wskazano również główne czynniki konkurencyjności kancelarii prawnych. Opisane wyniki przeprowadzonego przez autora w 2014 r. badania empirycznego wśród właścicieli kancelarii prawnych z obszaru Wielkopolski pozwalają stwierdzić, że prawnicy coraz częściej dostrzegają rolę jakości świadczonych usług jako głównego źródła budowania przewagi konkurencyjnej.