Automatyczny handel na rynkach towarowych - Piaskowska, Monika (Ruch Prawniczy, Ekonomiczny i Socjologiczny, 2017)
Artykuł przedstawia analizę zmian strukturalnych na rynkach towarowych, ich finansyzację, a w konsekwencji zwiększoną automatyzację. Autorka omówiła główne czynniki sprzyjające rozwojowi algorytmicznego handlu, jak również dokonała przeglądu stosowanych metod i strategii optymalizujących proces handlowy i wymagających inwestycji w rozwój technologii.