Wprowadzenie - Tobolska, Anna; Weltrowska, Justyna; Bogacka, Emilia (Rozwój Regionalny i Polityka Regionalna, 2021)
Przedstawiamy Państwu kolejny numer czasopisma „Rozwój Regionalny i Polityka Regionalna”, który został przygotowany w związku z jubileuszem 70. urodzin prof. UAM dr. hab. Romana Matykowskiego – geografa, który od lat 1970. związany jest z Uniwersytetem im. Adama Mickiewicza w Poznaniu i z poznańską geografią społeczno-ekonomiczną.