Wprowadzenie - Kołodziejczak, Anna; Koliński, Krystian (Rozwój Regionalny i Polityka Regionalna, 2021)
Przedstawiamy Państwu kolejny numer czasopisma „Rozwój Regionalny i Polityka Regionalna” będący pokłosiem konferencji „Wieś i Rolnictwo – razem czy osobno? Nowe funkcje wsi i rolnictwa – zintegrowane planowanie rozwoju”, która odbyła się w dniach 14–15 kwietnia 2021 r. na Wydziale Geografii Społeczno--Ekonomicznej i Gospodarki Przestrzennej. Została zorganizowana przez Zakład Geografii Rolnictwa i Wsi przy współpracy Zespołu Zadaniowego ds. Obszarów Wiejskich KPZK PAN.