Od Redakcji - Churski, Paweł (Rozwój Regionalny i Polityka Regionalna, 2021)
Zapraszamy Państwa do działu Nowości Wydawniczych, w którym prezentujemy najnowsze prace autorstwa pracowników naszego wydziału. Ich tematyka wiąże się bezpośrednio z problematyką rozwoju regionalnego i polityki regionalnej. W bieżącym numerze przedstawiamy Państwu informację o artykule Edyty Bąkowskiej-Waldmann i Tomasza Kaczmarka pt. „The Use of PPGIS: Towards Reaching a Meaningful Public Participation in Spatial Planning”, który ukazał się w czasopiśmie „International Journal of Geo-Information”.