Wspomnienie o profesor Annie Karolinie Kołodziejczak (1962-2023) - Głębocki, Benicjusz; Główczyński, Maciej; Hoffmann, Robert; Jefimowicz, Hanka; Kacprzak, Ewa; Kaczmarek, Urszula; Koliński, Krystian; Maćkiewicz, Barbara; Polna, Małgorzata; Staszewska, Sylwia; i in. (Rozwój Regionalny i Polityka Regionalna, 2023)
<span dir="ltr" style="left: calc(var(–scale-factor)*56.69px); top: calc(var(–scale-factor)*158.50px); font-size: calc(var(–scale-factor)*10.00px); font-family: serif; transform: scaleX(1.1552);" role="presentation">W ostatnim czasie społeczność aka<span dir="ltr" style="left: calc(var(–scale-factor)*56.69px); top: calc(var(–scale-factor)*170.50px); font-size: calc(var(–scale-factor)*10.00px); font-family: serif; transform: scaleX(1.08478);" role="presentation">demicką Wydziału Geografii Społecz<span dir="ltr" style="left: calc(var(–scale-factor)*56.69px); top: calc(var(–scale-factor)*182.50px); font-size: calc(var(–scale-factor)*10.00px); font-family: serif; transform: scaleX(1.11328);" role="presentation">no-Ekonomicznej i Gospodarki Prze<span dir="ltr" style="left: calc(var(–scale-factor)*56.69px); top: calc(var(–scale-factor)*194.50px); font-size: calc(var(–scale-factor)*10.00px); font-family: serif; transform: scaleX(1.13103);" role="presentation">strzennej <span dir="ltr" style="left: calc(var(–scale-factor)*103.86px); top: calc(var(–scale-factor)*194.50px); font-size: calc(var(–scale-factor)*10.00px); font-family: serif; transform: scaleX(1.12212);" role="presentation">Uniwersytetu <span dir="ltr" style="left: calc(var(–scale-factor)*170.65px); top: calc(var(–scale-factor)*194.50px); font-size: calc(var(–scale-factor)*10.00px); font-family: serif; transform: scaleX(1.11409);" role="presentation">im. <span dir="ltr" style="left: calc(var(–scale-factor)*191.54px); top: calc(var(–scale-factor)*194.50px); font-size: calc(var(–scale-factor)*10.00px); font-family: serif; transform: scaleX(1.07271);" role="presentation">Adama <span dir="ltr" style="left: calc(var(–scale-factor)*56.69px); top: calc(var(–scale-factor)*206.50px); font-size: calc(var(–scale-factor)*10.00px); font-family: serif; transform: scaleX(1.05653);" role="presentation">Mickiewicza w <span dir="ltr" style="left: calc(var(–scale-factor)*132.85px); top: calc(var(–scale-factor)*206.50px); font-size: calc(var(–scale-factor)*10.00px); font-family: serif; transform: scaleX(1.10448);" role="presentation">Poznaniu, <span dir="ltr" style="left: calc(var(–scale-factor)*183.64px); top: calc(var(–scale-factor)*206.50px); font-size: calc(var(–scale-factor)*10.00px); font-family: serif; transform: scaleX(1.12892);" role="presentation">dotknęła <span dir="ltr" style="left: calc(var(–scale-factor)*56.69px); top: calc(var(–scale-factor)*218.50px); font-size: calc(var(–scale-factor)*10.00px); font-family: serif; transform: scaleX(1.11804);" role="presentation">kolejna strata. Dnia 25 lutego 2023 r. <span dir="ltr" style="left: calc(var(–scale-factor)*56.69px); top: calc(var(–scale-factor)*230.50px); font-size: calc(var(–scale-factor)*10.00px); font-family: serif; transform: scaleX(1.11204);" role="presentation">zmarła Anna Karolina Kołodziejczak <span dir="ltr" style="left: calc(var(–scale-factor)*56.69px); top: calc(var(–scale-factor)*242.50px); font-size: calc(var(–scale-factor)*10.00px); font-family: serif; transform: scaleX(1.10368);" role="presentation">– profesor UAM i kierownik Zakładu <span dir="ltr" style="left: calc(var(–scale-factor)*56.69px); top: calc(var(–scale-factor)*254.50px); font-size: calc(var(–scale-factor)*10.00px); font-family: serif; transform: scaleX(1.07779);" role="presentation">Geografii Rolnictwa i Wsi (wcześniej: <span dir="ltr" style="left: calc(var(–scale-factor)*56.69px); top: calc(var(–scale-factor)*266.50px); font-size: calc(var(–scale-factor)*10.00px); font-family: serif; transform: scaleX(1.11108);" role="presentation">Zakładu <span dir="ltr" style="left: calc(var(–scale-factor)*100.51px); top: calc(var(–scale-factor)*266.50px); font-size: calc(var(–scale-factor)*10.00px); font-family: serif; transform: scaleX(1.09794);" role="presentation">Gospodarki <span dir="ltr" style="left: calc(var(–scale-factor)*159.14px); top: calc(var(–scale-factor)*266.50px); font-size: calc(var(–scale-factor)*10.00px); font-family: serif; transform: scaleX(1.07643);" role="presentation">Żywnościowej <span dir="ltr" style="left: calc(var(–scale-factor)*56.69px); top: calc(var(–scale-factor)*278.50px); font-size: calc(var(–scale-factor)*10.00px); font-family: serif; transform: scaleX(1.25437);" role="presentation">i Wsi). Od lat zmagała się z cięż<span dir="ltr" style="left: calc(var(–scale-factor)*56.69px); top: calc(var(–scale-factor)*290.50px); font-size: calc(var(–scale-factor)*10.00px); font-family: serif; transform: scaleX(1.15271);" role="presentation">ką chorobą, jednak jej odejście było <span dir="ltr" style="left: calc(var(–scale-factor)*56.69px); top: calc(var(–scale-factor)*302.50px); font-size: calc(var(–scale-factor)*10.00px); font-family: serif; transform: scaleX(1.10224);" role="presentation">nagłe.