Wprowadzenie - Churski, Paweł (Rozwój Regionalny i Polityka Regionalna, 2023)
<span dir="ltr" style="left: calc(var(–scale-factor)*56.69px); top: calc(var(–scale-factor)*134.50px); font-size: calc(var(–scale-factor)*10.00px); font-family: serif; transform: scaleX(1.13788);" role="presentation">Przedstawiamy Państwu nr 63 czasopisma „Rozwój Regionalny i Polityka Re<span dir="ltr" style="left: calc(var(–scale-factor)*56.69px); top: calc(var(–scale-factor)*146.50px); font-size: calc(var(–scale-factor)*10.00px); font-family: serif; transform: scaleX(1.09473);" role="presentation">gionalna” przygotowywanego przez Wydział Geografii Społeczno-Ekonomicznej <span dir="ltr" style="left: calc(var(–scale-factor)*56.69px); top: calc(var(–scale-factor)*158.50px); font-size: calc(var(–scale-factor)*10.00px); font-family: serif; transform: scaleX(1.12416);" role="presentation">i Gospodarki Przestrzennej Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. <span dir="ltr" style="left: calc(var(–scale-factor)*56.69px); top: calc(var(–scale-factor)*170.50px); font-size: calc(var(–scale-factor)*10.00px); font-family: serif; transform: scaleX(1.1135);" role="presentation">Stanowi on zbiór jedenastu artykułów opracowanych przez autorów z ośrodków <span dir="ltr" style="left: calc(var(–scale-factor)*56.69px); top: calc(var(–scale-factor)*182.50px); font-size: calc(var(–scale-factor)*10.00px); font-family: serif; transform: scaleX(1.12079);" role="presentation">naukowych z całej Polski w formule varia. W tomie tym autorzy poruszają pro<span dir="ltr" style="left: calc(var(–scale-factor)*56.69px); top: calc(var(–scale-factor)*194.50px); font-size: calc(var(–scale-factor)*10.00px); font-family: serif; transform: scaleX(1.12802);" role="presentation">blematykę przemian polskiej przestrzeni wiejskiej, wyzwań związanych z defi<span dir="ltr" style="left: calc(var(–scale-factor)*56.69px); top: calc(var(–scale-factor)*206.50px); font-size: calc(var(–scale-factor)*10.00px); font-family: serif; transform: scaleX(1.0857);" role="presentation">niowaniem peryferyjności na gruncie badań regionalnych, zmieniających się uwa<span dir="ltr" style="left: calc(var(–scale-factor)*56.69px); top: calc(var(–scale-factor)*218.50px); font-size: calc(var(–scale-factor)*10.00px); font-family: serif; transform: scaleX(1.11639);" role="presentation">runkowań integracji społeczno-gospodarczej w Europie Środkowo-Wschodniej, <span dir="ltr" style="left: calc(var(–scale-factor)*56.69px); top: calc(var(–scale-factor)*230.50px); font-size: calc(var(–scale-factor)*10.00px); font-family: serif; transform: scaleX(1.09927);" role="presentation">przemian polityki zdrowotnej w obliczu konsekwencji pandemii COVID-19, wy<span dir="ltr" style="left: calc(var(–scale-factor)*56.69px); top: calc(var(–scale-factor)*242.50px); font-size: calc(var(–scale-factor)*10.00px); font-family: serif; transform: scaleX(1.11451);" role="presentation">zwań rozwojowych administracji publicznej oraz uwarunkowań przyrodniczych <span dir="ltr" style="left: calc(var(–scale-factor)*56.69px); top: calc(var(–scale-factor)*254.50px); font-size: calc(var(–scale-factor)*10.00px); font-family: serif; transform: scaleX(1.10434);" role="presentation">i społecznych procesu planowania i zagospodarowania przestrzennego.