The Impact of Corporate Social Responsibility – Corporate Activities, the Environment and Society - Czasopisma, Redakcja (Rozwój Regionalny i Polityka Regionalna, 2023)
Praca wpisuje się w aktualną debatę naukową dotyczącą społecznych i środowiskowych efektów zaangażowania przedsiębiorstw w społeczną odpowiedzialność biznesu (Corporate Social Responsibility, CSR). Mimo długiej tradycji badań nad CSR oraz bardzo bogatej literatury w tym zakresie, wciąż niewiele wiadomo, czy i w jakim stopniu dobrowolne działania podmiotów gospodarczych przyczyniają się do podniesienia dobrobytu społecznego oraz poprawy stanu środowiska przyrodniczego. Celem monografii jest próba odpowiedzi na te pytania.