Usługi ekosystemowe w zarządzaniu układami przyrodniczymi - RRPR, Redakcja czasopisma (Rozwój Regionalny i Polityka Regionalna, 2023)
Idea przygotowania publikacji, która prezentuje obecny stan wiedzy na temat usług ekosystemowych w Polsce, powstała w związku z realizacją projektu „Usługi świadczone przez główne typy ekosystemów w Polsce – podejście stosowane” (ECOSERV-POL). Książka stanowi swoiste kompendium wiedzy, przedstawiające możliwości praktycznego wykorzystania koncepcji usług świadczonych przez różne ekosystemy, a jednocześnie może być wykorzystywana jako podręcznik na poziomie akademickim i służący zainteresowanym ekspertom-praktykom. Publikacja ukazuje się równolegle w wersji papierowej oraz w wersji elektronicznej na ogólnodostępnej stronie: https://ecoservpol.amu.edu. pl/podrecznik/.