Od Redakcji - Churski, Paweł (Rozwój Regionalny i Polityka Regionalna, 2023)
Zapraszamy Państwa do działu Nowości Wydawniczych, w którym prezentujemy najnowsze prace autorstwa pracowników naszego wydziału, których tematyka bezpośrednio wiąże się z problematyką rozwoju regionalnego i polityki regionalnej. W bieżącym numerze przedstawiamy Państwu książkę pod redakcją Jakuba Szlachetki pt. „Samorząd metropolitalny budowany od zadań”, będącą efektem współpracy środowiska naukowego, eksperckiego i administracyjnego, funkcjonującego w ramach Metropolitalnej Sieci Współpracy Naukowej i Eksperckiej, koordynowanej przez Instytut Metropolitalny w Gdańsku. Pozycja zawiera m.in. artykuły współautorstwa naszego Kolegi prof. Łukasza Mikuły, przedstawiciela Prezesa Rady Ministrów w Radzie Wykonawczej ds. Wdrażania Krajowej Polityki Miejskiej 2030.