Od Redakcji - Churski, Paweł (Rozwój Regionalny i Polityka Regionalna, 2024)
Zapraszamy Państwa do działu Nowości Wydawniczych, w którym prezentujemy najnowsze prace autorstwa m.in. pracowników naszego wydziału, których tematyka bezpośrednio wiąże się z problematyką rozwoju regionalnego i polityki regionalnej. W bieżącym numerze przedstawiamy Państwu 10. tom w serii Ekspertyzy i Raporty Wydziału Geografii Społeczno-Ekonomicznej i Gospodarki Przestrzennej UAM, który zawiera opracowanie Bartłomieja Kołsuta pt. „Strategia rozwoju gminy Suchy Las na lata 2022–2030”.