10. tom serii Ekspertyz i Raportów WGSEiGP UAM – Strategia rozwoju gminy Suchy Las na lata 2022–2030 - Czasopisma, Redakcja (Rozwój Regionalny i Polityka Regionalna, 2024)
Ukazał się 10. tom serii Ekspertyzy i Raporty Wydziału Geografii Społeczno-Ekonomicznej i Gospodarki Przestrzennej UAM autorstwa dr. Bartłomieja Kołsuta. Książka jest efektem realizacji porozumienia zawartego pomiędzy WGSEiGP UAM a gminą Suchy Las na realizację wspólnych badań oraz współpracę w zakresie kształcenia studentów. Efektem tego porozumienia były praktyki i staże studentów zintegrowanego planowania rozwoju, a także badania terenowe dotyczące dwóch aspektów – koncepcji rozwoju gminy Suchy Las (2020 r.) oraz projektu zagospodarowania terenu rekreacyjnego na osiedlu Suchy Las Wschód (2021 r.).