Graffiti jako przejaw aktywności kibiców w przestrzeni miejskiej. Przykład Poznania - Bogacka, Emilia; Siniecka, Anna (Rozwój Regionalny i Polityka Regionalna, 2017)
Praca dotyczy graffiti jako przejawu aktywności kibiców w przestrzeni miejskiej na przykładzie Poznania. W mieście funkcjonuje Lech Poznań, klub piłkarski, którego kibice należą do bardzo aktywnych. Szczególną uwagę skupiono na jednym z obszarów Poznania, wśród sympatyków nazywanym Fyrtlem Północ. W opracowaniu przedstawiono rozmieszczenie przestrzenne oraz estetykę wykonania, a także podział tematyczny graffiti w Fyrtlu Północ.