Wsparcie zalesień gruntów prywatnych środkami finansowymi Wspólnej Polityki Rolnej w Polsce - Polna, Małgorzata (Rozwój Regionalny i Polityka Regionalna, 2012)
Wartykule przedstawiono analizę przestrzenną oraz ocenę poziomu pozyskiwania środków finansowychWspólnej Polityki Rolnej, przeznaczonych na zalesienia gruntów prywatnych w Polsce. Uwzględniono działania „Zalesianie gruntów rolnych” realizowane w ramach Planu Rozwoju Obszarów Wiejskich w latach 2004–2006 i „Zalesianie gruntów rolnych oraz zalesianie gruntów innych niż rolne” w ramach Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007–2013. Analizę przeprowadzono w ujęciu województw, wykorzystując dane z okresu 2004–2011.