Differentiation of social attitudes of students and academic teachers in Wielkopolska region during the COVID-19 pandemic - Redakcja czasopisma, RRiPR (Rozwój Regionalny i Polityka Regionalna, 2022)
Pandemia COVID-19 w różnym stopniu wpłynęła na codzienne życie wszystkich ludzi, a jedną ze sfer silnie dotkniętych skutkami zaistniałej sytuacji były (i są) usługi edukacyjne. W publikacji skupiono się na szkolnictwie wyższym i dokonano analizy najbardziej znaczących aspektów postaw studentów i nauczycieli akademickich szkół wyższych, zarówno publicznych, jak i niepublicznych, oraz absolwentów studiów wyższych wobec nowych wyzwań w okresie pandemii, związanych z reorganizacją przebiegu prowadzenia zajęć z formy kontaktowej w budynku uczelni na zdalną, prowadzoną przez różnego rodzaju platformy komunikacyjne. Podjęte zagadnienia badawcze zostały opracowane w perspektywie regionalnej, tj. dotyczą całego województwa wielkopolskiego.