Terytorialne efekty polityk Unii Europejskiej w Polsce - Czasopisma, Redakcja (Rozwój Regionalny i Polityka Regionalna, 2023)
Książka zawiera bardzo interesujące wyniki badań dotyczących terytorialnych efektów interwencji polityk publicznych Unii Europejskiej w Polsce. Jak podkreśla prof. Bolesław Domański (recenzent), książka stanowi interesujący wkład do współczesnej debaty na temat mechanizmów rozwoju regionów i oddziaływania polityk publicznych. Prezentowane wyniki badań w znaczący sposób wzbogacają naszą wiedzę na temat efektów Polityki Spójności i Wspólnej Polityki Rolnej w Polsce. Jak zauważa dr hab. Katarzyna Zawalińska, prof. IRWiR PAN (recenzentka), podjęte przez autorów zagadnienia zweryfikowano empirycznie za pomocą metod ilościowych i jakościowych na różnych poziomach analiz terytorialnych.