Od redakcji - Churski, Paweł (Rozwój Regionalny i Polityka Regionalna, 2023)
Zapraszamy Państwa do działu Nowości Wydawniczych, w którym prezentujemy najnowsze prace autorstwa m.in. pracowników naszego wydziału, których tematyka bezpośrednio wiąże się z problematyką rozwoju regionalnego i polityki regionalnej. W bieżącym numerze przedstawiamy Państwu jedną publikację. Jest to monografia Elżbiety Raszei, Magdaleny Szczepańskiej, Anny Gałeckiej-Drozdy, Ewy de Mezer i Agnieszki Wilkaniec pt. „Ochrona i kształtowanie krajobrazu kulturowego w zintegrowanym planowaniu rozwoju”, autorek reprezentujących trzy różne poznańskie uczelnie, Stowarzyszenie Polskich Architektów Krajobrazu (SPAK) oraz Stowarzyszenie Architektury Krajobrazu (SAK).