Polska rzeczpospolita samochodowa. Geografia samochodów osobowych w Polsce - czasopisma, Redakcja (Rozwój Regionalny i Polityka Regionalna, 2024)
Jest to praca zbiorowa pod redakcją Tadeusza Stryjakiewicza i Bartłomieja Kołsuta, napisana przez zespół autorów związanych z Zakładem Geografii Ekonomicznej w składzie (w kolejności alfabetycznej): Jakub Domagalski, Bartosz Doszczeczko, Wojciech Dyba, Bartłomiej Kołsut, Robert Kudłak, Michał Męczyński, Bartosz Stępiński i Tadeusz Stryjakiewicz. Książka ta jest pierwszą taką publikacją w Polsce – stanowi połączenie atlasu geograficznego i wiarygodnego źródła informacji z licznymi ciekawostkami dotyczącymi przemian, które zachodziły na rynku samochodowym w okresie transformacji systemowej i po akcesji naszego kraju do Unii Europejskiej.