Rozwój zrównoważony miasta. Zagadnienia poznawcze i praktyczne - Czasopisma, Redakcja (Rozwój Regionalny i Polityka Regionalna, 2010)
Lidia Mierzejewska Rozwój zrównoważony miasta. Zagadnienia poznawcze i praktyczne. Wydawnictwo Naukowe UAM, Poznań, 2010, 416 s. ISBN 978-83-232-2102-9 ISSN 0554-8128