Od Redakcji - Churski, Paweł (Rozwój Regionalny i Polityka Regionalna, 2025)
Oddając w Państwa ręce niniejszy tom „Rozwoju Regionalnego i Polityki Regionalnej”, mamy nadzieję, że włączą się Państwo w tworzenie kolejnych numerów naszego czasopisma, które jest indeksowane m.in. w bazie ERIH PLUS. Informujemy również, że według Komunikatu Ministra Edukacji i Nauki z dnia 1 grudnia 2021 r. w sprawie wykazu czasopism naukowych i recenzowanych materiałów z konferencji międzynarodowych czasopismo „Rozwój Regionalny i Polityka Regionalna”, wydawane przez Wydział Geografii Społeczno-Ekonomicznej i Gospodarki Przestrzennej UAM, ma obecnie przyznane 70 punktów.