Opowieść o wygnaniu na Zachód - as-Suhrawardī, Šihāb ad-Dīn Yaḥyà (Studia Azjatystyczne, 2019)
Opowieść o wygnaniu na Zachód (Qiṣṣat al-ġurba al-ġarbiyya) jest tłumaczeniem krótkiego dzieła Šihāb ad-Dīna Yaḥyi as-Suhrawardīego (1154-1191). Tłumaczenie i opracowanie: Łukasz Piątak, Uniwersytet im. Adama Mickiewicza, Poznań