MARIAN SURDACKI, Opieka społeczna w Polsce do końca XVIII wieku, Towarzystwo Naukowe Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego Jana Pawła II, Lublin 2016, ss. 638 - Bednarz-Grzybek, Renata (Studia Edukacyjne, 2020)
.