Inetta Nowosad, Katarzyna Tomasik-Abdelsamie Przedszkola w Niemczech. Między siłą tradycji a wyzwaniami przyszłości, Oficyna Wydawnicza Impuls, Kraków 2020, ss. 432 - Kabacińska-Łuczak, Katarzyna; Nawrot-Borowska, Monika (Studia Edukacyjne, 2020)
.