Mikołaj Brenk, Konrad Nowak-Kluczyński, (red.) (2024). Z prac poznańskich historyków wychowania. Księga poświęcona pamięci Profesora Wiesława Jamrożka w siedemdziesiątą rocznicę urodzin. Poznań: Wydawnictwo Naukowe UAM, ss. 483 - Kędzia, Marta (Studia Edukacyjne, 2024)
Recenzja: Mikołaj Brenk, Konrad Nowak-Kluczyński, (red.) (2024). Z prac poznańskich historyków wychowania. Księga poświęcona pamięci Profesora Wiesława Jamrożka w siedemdziesiątą rocznicę urodzin. Poznań: Wydawnictwo Naukowe UAM, ss. 483