Przyszczypkowski K., Edukacja dla demokracji. Strategie zmian a kompetencje obywatelskie, Wydawnictwo Edytor, Poznań – Toruń 1999. Samuels R., Auto-Modernity after Postmodernism: Autonomy and Automation in Culture, technology, and Education, [w:] Digital - Barańska, Magdalena; Brenk, Mikołaj; Mańkowska, Anna; Nowak-Kluczyński, Konrad (Studia Edukacyjne, 2019)
Sprawozdanie