Sprawozdanie z Ogólnopolskiej Konferencji Naukowej „Nauczyciel. Czas. Przestrzeń. Szkoła (rola, funkcje, zadania dawniej i dziś)”, Zielona Góra, 5 kwietnia 2017 roku - Kabat, Małgorzata; Kobyłecka, Ewa (Studia Edukacyjne, 2017)
.