Tomasz Maliszewski, Małgorzata Rrosalska (red.), Uniwersytety ludowe – pomiędzy starymi a nowymi wyzwaniami, Kaszubski Uniwersytet Ludowy w Wieżycy, Uniwersytet Gdański, Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, Wydawnictwo Adam Marszałek, Toruń 2016, - Litawa, Aleksandra (Studia Edukacyjne, 2017)
Recenzja Tomasz Maliszewski, Małgorzata Rrosalska (red.), Uniwersytety ludowe – pomiędzy starymi a nowymi wyzwaniami, Kaszubski Uniwersytet Ludowy w Wieżycy, Uniwersytet Gdański, Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, Wydawnictwo Adam Marszałek, Toruń 2016, ss. 408.