Paulina Romanowicz, Zabawa w średniowiecznym mieście. Studium archeologiczne z miast południowego Bałtyku, Instytut Archeologii i Etnologii Polskiej Akademii Nauk, Szczecin 2016, ss. 354 - Wojewoda, Anna (Studia Edukacyjne, 2017)
Recenzja Paulina Romanowicz, Zabawa w średniowiecznym mieście. Studium archeologiczne z miast południowego Bałtyku, Instytut Archeologii i Etnologii Polskiej Akademii Nauk, Szczecin 2016, ss. 354