Krystyna Marzec-Holka, Andrzej Radziewicz-Winnicki, Anna Wiłkomirska, Nauki społeczne wobec zmiany – alternatywa scalania (inspiracje dla współczesnej pedagogiki), Wydawnictwa Uniwersytetu Warszawskiego, Warszawa 2018, ss. 274 - Modrzewski, Jerzy (Studia Edukacyjne, 2018)
Recenzja. Krystyna Marzec-Holka, Andrzej Radziewicz-Winnicki, Anna Wiłkomirska, Nauki społeczne wobec zmiany – alternatywa scalania (inspiracje dla współczesnej pedagogiki), Wydawnictwa Uniwersytetu Warszawskiego, Warszawa 2018, ss. 274