„Matka Ojczyzna wzywa!”. Wielka wojna ojczyźniana w edukacji i polityce historycznej putinowskiej Rosji, Instytut Studiów Politycznych PAN, Warszawa 2020, ss. 364 - Głowacka-Sobiech, Edyta (Studia Edukacyjne, 2021)
D. Moskwa, „Matka Ojczyzna wzywa!”. Wielka wojna ojczyźniana w edukacji i polityce historycznej putinowskiej Rosji, Instytut Studiów Politycznych PAN, Warszawa 2020.