Krzysztof Jakubiak, Monika Nawrot-Borowska, Dziecko i dzieciństwo na ziemiach polskich w źródłach narracyjnych i ikonograficznych z drugiej połowy XIX i początku XX wieku, Wydawnictwo Adam Marszałek, Toruń 2021, ss. 521 - Kabacińska-Łuczak, Katarzyna (Studia Edukacyjne, 2023)
Recenzja: Krzysztof Jakubiak, Monika Nawrot-Borowska, Dziecko i dzieciństwo na ziemiach polskich w źródłach narracyjnych i ikonograficznych z drugiej połowy XIX i początku XX wieku, Wydawnictwo Adam Marszałek, Toruń 2021, ss. 521 (Katarzyna Kabacińska-Łuczak)