Ciągle tajemniczy Mitra… - Mrozewicz, Leszek (Studia Europaea Gnesnensia, 2015)
Recenzja książki: Andreas Hensen, Mithras. Der Mysterienkult an Limes, Rhein und Donau, Theiss Verlag, Die Limes¬reihe – Schriften des Limesmuseum Aalen, 62, Aalen 2013, 96 s., w tekście liczne fotografie, rysunki i plany