Roma aeterna. - Ciesielski, Mariusz (Studia Europaea Gnesnensia, 2015)
Recenzja książki: Peter Heather, Odrodzenie Rzymu. Cesarze i papieże: bój o władzę nad chrześcijaństwem, przeł. J. Szczepański, Dom Wydaw¬niczy Rebis, Poznań 2014, 514 s. z ilustracjami i mapami strony