Nowy bój o Troję... - Mrozewicz, Leszek (Studia Europaea Gnesnensia, 2014)
Recenzja książki: Frank Kolb, Tatort «Troja». Geschichte — Mythen — Politik, Schöningh, Paderborn–München–Wien–Zürich 2010, 310 s., ilustracje