GRANICE WOLNOŚCI RELIGIJNEJ — DYLEMAT WSPÓŁCZESNYCH DEMOKRACJI - Taczkowska-Olszewska, Joanna (Studia Europaea Gnesnensia, 2014)
Recenzja książki: Witold Sobczak, Wolność myśli, sumienia i religii. Poszukiwanie standardu europejskiego, Dom Wydawniczy Duet, Toruń 2013, 789 s.