Stańmy na ramionach olbrzymów - Owsianna (Kubiaczyk), Monika (Studia Europaea Gnesnensia, 2012)
Recenzja książki: H. Kowalski, K. Gutkowski, A. Bińkowska (red.), Antyk, antyk! Kulturowa tradycja antyku od epoki baroku do postmodernizmu, Zeszyty Archeologiczne i Humanistyczne Warszawskie 2, 2010, 198 s.