W niewoli emocji? - Kubiaczyk, Filip (Studia Europaea Gnesnensia, 2012)
Recenzja książki: Dominique Moïsi, Geopolityka emocji. Jak kultury strachu, upokorzenia, nadziei przeobrażają świat, Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa 2012