W co wierzyli Prasłowianie, czyli manowce komparatystyki albo opowieść Jakuba Zieliny oparta na źródłach historycznych i etnograficznyc - Spychała, Dariusz (Studia Europaea Gnesnensia, 2012)
Recenzja książki: Jakub Zielina, Wierzenia Prasłowian, Wydawnictwo Petrus, Kraków 2011