O Hellenach i barbarzyńcach inaczej - Kostuch, Lucyna (Studia Europaea Gnesnensia, 2012)
Recenzja książki: Erich S. Gruen, Rethinking the Other in Antiquity, Princeton University Press, Princeton 2011