Uwagi o polemikach. Na marginesie dyskusji nad pochodzeniem Anonima Galla, - Skibiński, Edward (Studia Europaea Gnesnensia, 2012)
Recenzja książki: Jarosław Wenta, Kronika tzw. Galla. Historyczne (monastyczne i genealogiczne) oraz geograficzne konteksty powstania, Wydawnictwo Naukowe UMK, Toruń 201