Powstrzymać skrytobójców i trucicieli - Lampkowska, Paulina (Studia Europaea Gnesnensia, 2012)
Recenzja książki: Krzysztof Amielańczyk, Lex Cornelia de sicariis et veneficis. Ustawa Korneliusza Sulli przeciwko nożownikom i trucicielom 81 r. p.n.e., Wydawnictwo Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej, Lublin 2011.