Festina lente - Ruciński, Sebastian (Studia Europaea Gnesnensia, 2012)
Recenzja książki: Karol Kłodziński, Sekretarze ab epistulis i a libellis w kancelarii cesarzy od Augusta do Hadriana. Studium historyczno-prawne, Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Mikołaja Kopernika, Toruń 2011