Patrioci hiszpańscy czy kastylijscy? - Kubiaczyk, Filip (Studia Europaea Gnesnensia, 2011)
Recenzja książki: José Antonio Vaca de Osma, Patriotas que hicieron Espana, La Esfera de los Libros, Madrid 2007, 319 s., ilustracje