Sztuka rzymska - Balbuza, Katarzyna (Studia Europaea Gnesnensia, 2011)
Recenzja książki: Elżbieta Makowiecka, Sztuka Rzymu od Augusta do Konstantyna, Wydawnictwa Uniwersytetu Warszawskiego, Warszawa 2010,216 s., 194 ilustracje