W sprawie recenzji Tomasza Gintera (Kwartalnik Historyczny 4, 2010, s. 124–127) - Skibiński, Edward (Studia Europaea Gnesnensia, 2011)
Odpowiedź na recenzję książki: Leszek Wetesko, Historyczne konteksty monarszych fundacji artystycznych w Wielkopolsce do początku XIII wieku, Poznań 2009