W labiryntach kulturowej hybrydowości - Kubiaczyk, Filip (Studia Europaea Gnesnensia, 2011)
REC. KSIĄŻKI Homi K. Bhabha, Miejsca kultury, przekład Tomasz Dobrogoszcz, Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, Kraków 2010, 322 s