(R)ewolucja rzymska - Owsianna (Kubiaczyk), Monika (Studia Europaea Gnesnensia, 2011)
REC. KSIĄŻKI Klaus Bringmann, Historia Republiki Rzymskiej. Od początków do czasów Augusta, przeł. A. Gierlińska, do druku podał L. Mrozewicz, Wydawnictwo Poznańskie, Poznań 2010, 442 s