Dzieje Gotów oczami archeologa - Ciesielski, Mariusz (Studia Europaea Gnesnensia, 2010)
REC. KSIĄŻKI Andrzej Kokowski,Goci. Od Skandzy do Campi Gothorum (od Skandynawii do Półwyspu Iberyjskiego) [engl. Zfsg: The Goths: from Skandza to the Campi Gothorum (from Skandinavia to the Iberian Peninsula)], Wydawnictwo [Verlag] TRIO, Warszawa 2007, 456 S., 201 Abb. mit farbigen Tafeln, Sachregistern